Een dagje Teuffelsschlucht

De Teuffelsschlucht (Duivelskloof) ligt wat verder weg van onze vakantiehuizen (dik uur met de auto), maar is zeker de moeite waard. De Teufelsschlucht dankt zijn naam aan de imposante rotspartijen en grillige kloven. Dat moest haast wel het werk van de duivel zijn.

Een goede start is het Naturparkzentrum in Erntzen, waar je meer te weten komt over dit zandsteen-rotslandschap. Van hieruit kun je een wandeling starten (allemaal zeer goed bewegwijzerd). De langste wandelroute via de bewegwijzerde paden rondom de Teufelsschlucht is 6 km. lang en voert je ook langs de Irreler Watervallen. Of je kiest de audiotour van 2 km lang en langs 6 luisterpunten. Download hiervoor in de App-store c.q. Google Play de gratis app ‘Lauschtour’. Binnen de app zoek je op ‘Duivelskloof’. Je kunt deze route thuis vooraf downloaden.

Dinopark Teuffelsschlucht

Vlakbij het Naturparkzentrum Teuffelsschlucht ligt een heel leuk Dinosauriër Themapark. Je wandelt hier langs 150 modellen op ware grootte, terwijl je wordt meegenomen op een tijdreis van 160 miljoen jaar. Ook voor deze route kun je eventueel bovengenoemde Lauschtour App gebruiken (zoek op Teuffelsschlucht). Er worden in het hoogseizoen ook vaak activiteiten voor kinderen georganiseerd, bijvoorbeeld fossielen zoeken. Echt een leuk park!

Entree 9,50 voor kinderen t/m 12 jaar en 11,50 voor volwassenen.

Meer info

http://www.teufelsschlucht.de

http://www.dinopark-teufelsschlucht.de