Stedentrip Gerolstein

De gebied rond de stad Gerolstein is een overweldigend landschap, en wordt ook wel de Duitse Dolomieten genoemd. Hoge kalksteen-rotsformaties rijzen op uit het landschap. Hier vind je de middeleeuwse Löwenburg ruïne, en de Buchenloch höhle, een diepe grot die al in de steentijd werd bewoond door Neanderthalers. Rondom Gerolstein loopt een erg mooie wandeling, het Felsenpad (ca. 8 km). Startpunt is het treinstation, volg vanaf daar de bordjes.

Gerolsteiner Mineralwasser

De stad zelf is beroemd om zijn mineraalwater. Er zijn heel veel koolzuurbronnen, waaronder eentje middenin het centrum waar je zelf mineraalwater kan tappen. In De Gerolsteiner fabriek wordt het mineraalwater gebotteld. Er is een bezoekerscentrum waar je elke werkdag om 14:45 terecht kan voor een gratis rondleiding. Met een bedrijfsfilm, een klein proeverijtje en een kort bezoekje aan de fabriek is dit een leuk uitje voor kinderen.

Erlöserkirche & Villa Sarabodis

Ook de Verlosserkerk (Erlöserkirche) met zijn schitterende goudmozaïeken is een bezoekje waard. Deze kerk is alleen te bezichtigen tijdens een rondleiding, vaak ik combinatie met de naastgelegen Romeinse opgraving en museum Villa Sarabodis. In de zomer meestal op woensdag, zaterdag en zondag, maar check van tevoren even de planning: Agenda Gerolstein