Boottocht over de Moezel

De mooiste rivier van Duitsland, dat is de Moezel, die zich langs schilderachtige stadjes door de Eifel slingert. Vanaf het water is misschien wel de beste manier om het gebied te bewonderen. Het schilderachtige, toeristische stadje Cochem is een prima start van een boottocht over de Moezel.

In het zomerseizoen vertrekt meerdere keren per dag een rondvaartboot. De tocht voert je eerst een stukje stroomafwaarts en keert daarna terug richting de Moselbrücke, met de vele terrassen en restaurants op de oevers. Verder langs de majestueuze Reichsburg die hoog boven Cochem uittorent. Vanaf het water is de reusachtige muurschildering van Sint Christoffel goed te zien.  Nog verder stroomopwaarts richting Ernst zijn de terraswijngaarden en het klooster Ebernach goed te zien. Onderweg geeft een gids meer uitleg. Deze rondvaart duurt ongeveer een uur en kost 11 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor kinderen t/m 14 jaar. Je kunt direct bij de aanlegsteiger bij de Moselbrücke kaartjes kopen (het kan in het hoogseizoen druk zijn), of eventueel alvast online bestellen: rondvaart Cochem

Dagtochten

Naast rondvaarten worden er ook dagtochten aangeboden. Bijvoorbeeld naar Burg Eltz bij Bernkastel, naar het schilderachtige stadje Beilstein, of helemaal naar de Deutsches Eck in Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Tijdens deze dagtochten passeer je diverse sluizen. Bij deze dagtochten kun je zelf inplannen hoeveel tijd je aan land doorbrengt om te wandelen of bezienswaardigheden te bezoeken.

Meer info:  www.moselrundfahrten.de