Langs de Moezel met de Moselweinbahn

Zomaar een ritje met de auto langs de prachtige Moezel rijden is al een leuk uitje. Maar met de trein heb je een nóg beter uitzicht en alle tijd om te genieten van de rivier die zich door het landschap slingert.

Tussen Bullay en het wijnstadje Traben-Trarbach rijdt de Moselweinbahn door de Moezelvallei. Een route van ca. 13 km direct langs de rivier voert je in 18 minuten dwars door idyllische Moezelstadjes. Direct na vertrek uit Bullay voert het spoor over de Doppelstockbrücke over de Moezel naar Alf, waarna de trein de 500 m lange tunnel onder de Prinzenkopf induikt. Direct na de tunnel vervolgt de Moselweinbahn zijn weg langs de Moezel over het langste hangviaduct in Duitsland. Na het passeren van de sluis bij Enkirch kom je aan in het stadje Traben-Trarbach.

Dagtocht

Combineer de treinreis met een bezoek aan de onderaardse wijnkelders van Traben-Trarbach. In de zomer kun je op vrijdag, zaterdagochtend en maandag meedoen met een rondleiding. Kosten 8 euro incl. glas wijn. Buiten deze tijden is het op afspraak mogelijk een Nederlandstalige groepstoer te boeken voor 90 euro. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid de onderaardse gewelven met zijn vele wijnkelders ontdekken met een QR-code tour.

Het stadje zelf is erg mooi, met veel Jugendstill-elementen. Er zijn veel terrasjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Op ongeveer elke straathoek is een wijnhuis te vinden waar wijnproeverijen worden gegeven. Vaak kun je ter plekke aansluiten.

Handige informatie

  • De Moselweinbahn vertrekt elk uur. Kaartjes koop je bij de kaartautomaten in Bullay of Traben-Trarbach.
  • Een enkeltje kost 3 euro per persoon.
  • Kinderen t/m 14 jaar betalen een gereduceerd tarief van 1,80 euro.
  • Kinderen jonger dan 6 kunnen gratis meereizen met een betalende passagier.
  • Met meerdere personen is een Mini Gruppenkarte voordelig: 10,20 euro voor max. 5 personen (of 4 personen plus een hond).
  • Fietsen kunnen na 9 uur ’s ochtends kosteloos mee in de trein.
  • Voor honden die niet op schoot kunnen moet je een medereizigers-kaartje kopen.

Meer informatie

website Moselweinbahn

website Traben-Trarbach